Što je SMS.net?

SMS.net je programsko sučelje za slanje i primanje SMS poruka, namijenjeno je za integraciju sa informacijskim sustavima koji imaju potrebu ostvarivanja komunikacije putem SMS-a. Komunikacija može biti jednostavna, npr. slanje obavijesti o dospijeću robe, dostizanja kritične razine zaliha ili slično, no puna snaga naše usluge je u mogućnostima interaktivne, dvosmjerne komunikacije.

Pozadina SMS.net servisa je komunikacijska platforma oneVoice koja uključuje web zasnovani dizajner tijeka aktivnosti (workflow) pomoću kojeg je, uz nekoliko klikova mišem, moguće realizirati kompletne aplikacije. Kroz workflow dizajner upravljate grananjem aplikacije, dizajnirate izbornike, automatizirane odgovore i brojne druge scenarije u kojima je potrebna napredna SMS funkcionalnost.


Trošak slanja sms poruke
  Mreža do 100.000 sms/mj. do 500.000 sms/mj. preko 500.000 sms/mj.  
T-mobile 0,03 €/sms
0,25 kn/sms
Na upit Na upit
VIPnet 0,03 €/sms
0,25 kn/sms
Na upit Na upit
TELE2 0,03 €/sms
0,25 kn/sms
Na upit Na upit
Fiksni tečaj: 1€ = 7.53450kn

Za što se koristi SMS.net?

Najviše korisnika upotrebljava SMS.net servis za automatizirano slanje obavijesti - kao što Vas banka obavijesti SMS-om o promjenama na računu, tako i tvrtke koje su integrirale SMS.net servis sa svojim informacijskim sustavom mogu svojim korisnicima slati notifikacije o poslovnim događajima u trenutku kada se zabilježe u sustavu.

Aplikacija može koristiti i dvosmjernu komunikaciju – korisnik može poslati SMS sa zahtjevom za nekom informacijom nakon čega će SMS.net servis proslijediti upit Vašem informacijskom sustavu (temeljem ključne riječi u ulaznom SMS-u) koji će zatim dohvatiti informaciju i vratiti je korisniku putem SMS.net servisa.

Dosadašnje primjene SMS.net servisa uključuju jednostavno slanje obavijesti ali i cjelovite aplikacije kao npr. sustav HatTrick kladionice koja korisnicima omogućuje SMS-om provjere rezultata klađenja. Fleksibilnost sustava omogućuje potpunu otvorenost, za jednostavnije obavijesti dovoljno je pozvati SMS.net servis kroz http protokol i SMS poruka se šalje Vašem korisniku (podržan je i prilagođeni, alfanumerički Caller ID tako da broj pošiljatelja može biti ime Vaše tvrtke).


Izdvojene funkcionalnosti SMS.net sustava

  • Najjednostavniji kanal za slanje i primanje SMS poruka iz i u informacijske sustave, izaberite koje sučelje Vam najviše odgovara (HTTP GET, SOAP) i automatizirajte SMS komunikaciju iz Vašeg sustava
  • Neograničena fleksibilnost oneVoice platforme i dizajnera procesa omogućuje maksimalnu jednostavnost za SMS notifikaciju ali i razvoj kompleksnih dvosmjernih SMS aplikacija
  • Prilagođeni broj pošiljatelja za Vaše SMS poruke omogućuje napredne SMS funkcije kontrole broja koji se prikazuje primatelju (moguće je prikazati bilo koji broj ili alfanumerički niz kao pošiljatelja)
  • Sadržaj poruke može biti jednostavan tekst ali i dodatni sadržaj poput slike, video clipa ili premium sadržaja / aplikacija za mobilne uređaje
  • Integrirani dizajner procesa omogućuje point-and-click razvoj SMS komunikacijskih aplikacija pri čemu SMS komunikacija može biti jednosmjerna (npr. slanje notifikacijskih poruka na mobilni aparat korisnika) i dvosmjerna što omogućuje da korisnici zatraže dodatne informacije SMS-om koje zatim Vaš sustav isporučuje povratnom SMS porukom


Vezani dokumenti

 SMS.net brošura
 SMS.net API specifikacija